<
НОВИНИ ДНЯ: В Україну повернеться спека, але дощі ще не підуть: синоптик дав прогноз за новий тиждень  Оренда зростає в ціні: де в Україні найдорожче житло  Сунак про бажання Росії капітуляції України: цього ніколи не станеться  У NYT показали повний текст мирної угоди з РФ 2022 року, яка не відбулася  Литиме як з відра, місцями – з грозами: прогноз погоди на 17 червня  Сили оборони України знищують специфічні російські об’єкти: аналітик Bild пояснив зміну стратегії  Проїзд для учнів у громадському транспорті Києва: чи потрібно платити за квиток вліткувсі новини дня
Політика
Україна
30.01.2022 715

Названо кількість літаків з військовою допомогою Україні

Починаючи із середини січня важкі транспортні літаки США та Британії здійснили щонайменше 15 рейсів в Україну для постачання зброї та військової техніки.

Про це в неділю, 30 січня, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на західні авіаційні ресурси.

За їхніми відомостями, зокрема, важкі військово-транспортні літаки британських Королівських ВПС C-17A Globemaster III, які вилітали з авіабази Брайз Нортон в Англії, з 17 січня здійснили не менш як дев'ять рейсів зі зброєю в Україну. Для цих цілей було задіяно чотири з усіх восьми літаків C-17A Globemaster III, що є у Британії. Вони, за даними Лондона, доставляли Києву переносні протитанкові керовані ракети NLAW.

Що стосується США, то в Україну здійснили два рейси важкі військово-транспортні літаки ВВС C-17A Globemaster III, один з яких прибув до Києва, а інший до Львова, а також чотири транспортні літаки Boeing-747 авіакомпанії National Airlines, які були зафрахтовані для перевезень зброї, зокрема переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin та військової техніки Транспортним командуванням (USTRANSCOM).

Крім того, 20 січня з американського міста Хантсвіл (штат Алабама) до Львова прибув український важкий транспортний літак Ан-124. Поруч з містом Хантсвіл розташований Редстоунський арсенал Армії США. Другого дня український Ан-124 прибув до Києва з польського міста Жешув. Також 26 січня було зафіксовано рейс українського Ан-124 з болгарського міста Бургас до України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Названо кількість літаків з військовою допомогою Україні 5.00 5 2
Політика / Україна
30.01.2022 715
Еще материалы раздела «Україна»