НОВИНИ ДНЯ: Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°всі новини дня
Політика
Світ
31.01.2022 663

Токаєв відмовив у міжнародному розслідуванні протестів у Казахстані

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв 29 січня заявив, що нема потреби проводити міжнародне розслідування січневих протестів. Він розкритикував резолюцію Європарламенту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Хабар 24".

Глава держави вважає, що дана резолюція продиктована лобістами, які "працюють на замовлення людей, які залишили колись Казахстан".

"Що стосується міжнародного розслідування подій в Казахстані, я не вважаю за необхідне проводити таке розслідування, впораємося самі. У нас є люди чесні і об'єктивні, які будуть очолювати громадські комісії", - заявив Токаєв.

Нагадаємо, протести в Казахстані почалися 2 січня протести різкого подорожчання скрапленого газу. Згодом почалися сутички з силовиками. Правоохоронці затримали як підозрюваних 780 осіб.

Оценка материала:

5.00 / 2
Токаєв відмовив у міжнародному розслідуванні протестів у Казахстані 5.00 5 2
Політика / Світ
31.01.2022 663
Еще материалы раздела «Світ»