Життя та Стиль
Суспільство
Зігріваючий зимовий сніданок: Григорій Герман розповів, як приготувати смачні гарбузові скони
В авторській рубриці «Танцюй і готуй», яка виходить у будні в програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна», кулінарний ентузіаст і відомий телеведучий Григорій Герман ділиться унікальними перевіреними рецептами найрізноманітніших страв. Експерт розповів, як всього за 30 хвилин приготувати смачний зимовий сніданок із гарбузом, який чудово смакуватиме з чаєм, кавою чи молоком.
Для приготування гарбузових сконів знадобляться:
Борошно – 400 г
Масло – 80 г
Цукор – 6 ст.л.
Запечений гарбуз – 150 г
Яйце – 1 шт.
Розпушувач тіста – 1 ст.л.
Сіль
Мускатний горіх
Мелений імбир
Молоко – 3 ст.л.
Цукрова пудра – 1 ст.л.
Кориця
Спочатку слід просіяти борошно, додати до нього вершкове масло кімнатної температури та ретельно перетерти. Запечений охолоджений гарбуз додати до маси та знову перетерти. Додати яйце, цукор, мелений імбир, розпушувач і дрібку солі. Замісити м’яке тісто. Посипати готове тісто борошном і розкачати товщиною 1-1,5 см.
На деко викласти пергаментний папір. За допомогою кулінарного кільця вирізати круглі скони і відправити на деко. Запікати в розігрітій духовці при температурі 210 градусів приблизно 15 хвилин.
Поки скони охолоджуються, змішати молоко, цукрову пудру та мелену корицю – має вийти в’язка помадка. Змазати солодкою суміщу скони. Смачного!
Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».
Оценка материала:
Зігріваючий зимовий сніданок: Григорій Герман розповів, як приготувати смачні гарбузові скони31.01.2022