<
НОВИНИ ДНЯ: Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценаріївсі новини дня
Політика
Світ
01.02.2022 826

У Росії збирають підписи проти війни із Україною

«Ми ненавидимо війну, а ви вважаєте її допустимою»: Відомі російські артисти виступили проти вторгнення РФ в Україну.

Під заявою з назвою «Аби не було війни!» підписалися актриса Лія Ахеджакова, музикант Андрій Макаревич, письменник Віктор Шендерович, політики Григорій Явлінський та Анатолій Чубайс та інші відомі росіяни.

Текст заяви та список підписантів 30 січня опублікувало радіо «Эхо Москвы». Пише news.pn.

У заяві йдеться про «інтенсивне вербування найманців у Росії та перекидання палива та військової техніки на територію Донецької та Луганської областей України » , а також про посилене озброєння України та відправлення НАТО додаткових сил до Східної Європи.

" Напруга не спадає, а навпаки - тільки наростає ", - відзначають автори звернення.

Вони називають громадян Росії «заручниками кримінального авантюризму » та зазначають, що на тлі можливого вторгнення в Україну в РФ спостерігається різке зростання цін та падіння національної валюти.

«Але громадян Росії ніхто не питає. На державному телебаченні представлена лише одна думка, і це думка прибічників війни. Звідти звучать прямі військові загрози, витікають агресія та ненависть щодо України, Америки та країн Заходу. Але найнебезпечніше, що війна подається як допустимий та неминучий розвиток подій. Людей намагаються обдурити, розбестити, нав'язати їм ідею священної війни із Заходом замість розвитку країни та підвищення рівня життя її громадян. Питання ціни не обговорюється, але платити цю ціну – ціну величезну та криваву – доведеться саме простим людям», – йдеться у заяві.

Підписанти наголошують, що війна не тільки не відповідає інтересам Росії, а й «несе в собі загрозу самому її існуванню», і попереджають владу про формування у РФ масового антивоєнного руху.

«Наша позиція гранично проста: Росії не потрібна війна з Україною та Заходом. Нам ніхто не загрожує, ніхто не нападає. Політика, заснована на просуванні ідеї такої війни, аморальна, безвідповідальна та злочинна і не може вестись від імені народів Росії. Така війна може бути ні легітимних, ні моральних цілей. Дипломатія країни не може займати жодної іншої позиції, крім категоричного неприйняття такої війни», – йдеться у зверненні.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Росії збирають підписи проти війни із Україною 5.00 5 2
Політика / Світ
01.02.2022 826
Еще материалы раздела «Світ»