<
НОВИНИ ДНЯ: В одному точно виграв: експерт назвав єдиний "здобуток" Путіна від поїздки до Китаю  До України йде похолодання: синоптик назвав точну дату  Погода у четвер допомагатиме енергетикам: свіжий прогноз на 23 травня  В Україні 23 травня - переважно без опадів, вдень прогріє до +28°  Де в Україні будуть дощі та грози: прогноз погоди на 22 травня  "Травень віщує бути результативним": експерт спрогнозував шалені втрати РФ, які вона не зможе відновити  Синоптик розповіла, на які "сюрпризи" погоди чекати 23 травня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
01.02.2022 417

США та Британія підготували "найжорсткіші санкції" проти Росії

Сполучені Штати Америки розробили пакет санкцій, спрямовані проти представників російської еліти на випадок вторгнення Росії на територію України.

Про це у понеділок на брифінгу розповіла речниця Білого дому Джен Псакі, пише Європейська правда.

"Я можу підтвердити, що ми розробили спеціальні пакети санкцій як для російських еліт, так і для членів їхніх сімей, якщо Росія продовжить вторгнення до України. Ці зусилля здійснюються у координації з союзниками та партнерами", - сказала Псакі.

Вона додала, що зазначені особи входять до найближчого оточення Кремля або перебувають поруч із ним і відіграють роль у прийнятті урядових рішень або, як мінімум, є учасниками дестабілізуючої поведінки Кремля.

"Багато хто з цих людей є особливо вразливими цілями через їхні глибокі та фінансові зв'язки із Заходом, а це означає, що вони постраждають від санкцій, які прив'язують їх до західних фінансових систем", - підкреслила речниця Білого дому.

У понеділок видання Financial Times повідомило, що адміністрація США завершила роботу над списком людей, проти яких запровадять санкції у разі нового вторгнення РФ в Україну. Йдеться про осіб, які близькі до Кремля і беруть участь у прийнятті рішень або мають стосунок до дестабілізуючих дій Росії.

В свою чергу, міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс у понеділок внесла в парламент новий законопроєкт, який посилить і розширить режим санкцій Британії у відповідь на агресію Росії проти України.

Дотепер Велика Британія могла вводити санкції лише проти тих, хто пов’язаний з дестабілізацією України. Розширений режим означатиме, що під санкції може потрапити набагато ширше коло осіб і підприємств через їхню важливість для Кремля.

Нові обмеження будуть готові в разі потреби завдати удару російській державі та її стратегічним інтересам "там, де це дійсно боляче", заявили у британському уряді. Режим також передбачатиме, що Британія зможе діяти разом зі США та іншими союзниками, щоб заморозити активи та заборонити поїздки визначеному колу осіб.

"Незалежно від того, чи підтримуєте ви агресивні дії Росії проти України, чи маєте ширше значення для Кремля, ми матимемо право накласти на вас санкції. Всі варіанти можливі і сховатися буде ніде.

Це стане найжорсткішим режимом санкцій проти Росії, який у нас колись був, і ознаменує найбільшу зміну у нашому підході з моменту виходу з Європейського Союзу", - прокоментувала глава МЗС Британії Ліз Трасс.

Вона додала, що Британія чітко дала зрозуміти, що єдиний шлях уперед для Росії - це деескалація, припинення агресивної кампанії гібридної війни та початок змістовних переговорів.

Оценка материала:

5.00 / 1
США та Британія підготували "найжорсткіші санкції" проти Росії 5.00 5 1
Політика / Україна
01.02.2022 417
Еще материалы раздела «Україна»