НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Бізнес
Економіка
01.02.2022 772

Настрої українського бізнесу різко погіршилася на початку 2022 року: що стало причиною

Український бізнес різко погіршив оцінки щодо перспектив своєї діяльності. Індекс очікувань ділової активності (ІОДА) у січні 2022 року становив 40,5 пунктів, що є найменшим значенням за останні 12 місяців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані щомісячного опитування підприємств України, яке проводить Національний банк України (НБУ).

Як зазначили НБУ, на рівень очікувань впливали як традиційне для початку року послаблення ділової активності, так і низка додаткових чинників, серед яких погіршення епідемічної ситуації, підвищення цін на енергоносії в світі, а також зростання ймовірності воєнного конфлікту, зазначили в НБУ.

Підприємства всіх секторів економіки, що беруть участь в опитуванні, прогнозували подальше зростання цін на власну продукцію/послуги на тлі суттєвого подорожчання сировини, матеріалів і товарів постачальників.

Пропозиції на ринку праці знизилися, загальні оцінки щодо зайнятості погіршилися. Респонденти всіх секторів, крім торгівлі, очікували скорочення чисельності працівників, зазначили в НБУ.

Щомісячне опитування підприємств проводилося з 5 до 24 січня 2021 року. В опитуванні взяло участь 408 підприємств. Результати опитувань відображають лише думку респондентів-керівників підприємств, а не оцінки Національного банку України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Настрої українського бізнесу різко погіршилася на початку 2022 року: що стало причиною 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
01.02.2022 772
Еще материалы раздела «Економіка»