<
НОВИНИ ДНЯ: Путіну вистачить тижня: в ГУР назвали країни, на які може напасти Росія  Штрафом не обмежитися. Є 14 причин, через які водії можуть залишитися без прав  Весна пішла на вихідний: частину України підморозить найближчими днями  Синоптик розказала, яка погода чекає на українців у Провідну неділю  Глава Пентагону підтвердив, що США призупинили постачання боєприпасів до Ізраїлю  Антициклон Thomas мчить до України: синоптик розказала, як зміниться погода  9 травня в Україні збережеться суха і прохолодна погодавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.02.2022 848

У Луцьку помер скульптор Микола Головань

У Луцьку помер скульптор Микола Головань, який перетворив свій приватний будинок і довколишню територію на одну з головних архітектурних принад міста.

630_360_1643704262-409_02.02.22

Про смерть митця повідомив міський голова Ігор Поліщук, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Луцької міськради.

"З сумом хочу повідомити, що сьогодні вночі не стало Миколи Голованя. Абсолютно непересічна і знакова особистість, почесний громадянин нашого міста. Радий, що ми встигли реалізувати алею скульптур у центральному парку", - зазначив Поліщук.

Він також повідомив, що вже цьогоріч в пам’ять про Голованя облаштують сквер на вулиці Драгоманова, де зібрано багато його робіт.

Микола Головань народився 9 січня 1943 р. Він є автором скульптур на пішохідній вулиці міста Лесі Українки, в Центральному парку та в інших місцях Луцька. За вагомий внесок у розвиток естетичного і високохудожнього середовища міста, а також популяризацію образотворчого мистецтва у 2016 р. скульптор отримав звання «Почесний громадянин міста Луцька». Але головним твором майстра став його власний будинок на березі річки Стир. Споруда, яку називали місцевим "Будинком з химерами", і територія довкола неї прикрашена більш ніж 500 скульптурами різних стилів. Вона приваблює туристів з усього світу.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Луцьку помер скульптор Микола Головань 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
02.02.2022 848
Еще материалы раздела «Суспільство»