<
НОВИНИ ДНЯ: Перемога Путіна – невигідна: Портников розповів про плани Китаю щодо війни в Україні  Мобілізація в Україні. З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою  Годжес назвав можливі цілі військ НАТО в Україні  Як приготувати пухкі булочки на сковороді: найкращий рецепт за 5 хвилин без духовки  Саміт миру у Швейцарії: Зеленський назвав три важливі пункти, які мають узгодити країни  Перша спека і дощі: в Україну нарешті йде справжнє тепло  21 травня по всій Україні стане ще теплішевсі новини дня
Політика
Україна
02.02.2022 617

ОРДЛО не отримає особливого статусу - Кулеба

Тимчасово окуповані території Донбасу не отримають жодного особливого статусу та права вето.

Про це сказав глава МЗС України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Rzeczpospolita, оприлюдненому в середу, 2 лютого.

У міністра запитали, чи Київ готовий піти на надання "особливого статусу", за яким ОРДЛО фактично отримає право вето на стратегічні рішення центральної влади. У відповідь він запевнив, що цього нічого очікувати.

"Жоден регіон України не матиме права вето на загальнодержавні рішення. Це висічено на камені! Тож жодного особливого статусу, як уявляє це собі Росія, жодного права вето не буде. Ми проводимо дуже глибоку реформу децентралізації, готові працювати над реалізацією Мінських угод. Проте Мінські угоди починаються з питань безпеки. Політична частина там стоїть на другому місці. Тому всі мають насамперед зосередитися на безпеці", - наголосив Кулеба.

Оценка материала:

5.00 / 1
ОРДЛО не отримає особливого статусу - Кулеба 5.00 5 1
Політика / Україна
02.02.2022 617
Еще материалы раздела «Україна»