<
НОВИНИ ДНЯ: Китай змушений міняти ставлення до війни в Україні – Портников  Байден і Трамп погодили дебати: стали відомі правила  Літо входить у найщедрішу пору: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°  "Ми - не сторона конфлікту". У НАТО поставили крапку щодо відправки військ до України  Cиноптики розповіли, якою буде погода в Україні 17-21 червня всі новини дня
Політика
Україна
03.02.2022 2622

Хто зможе уникнути призову до армії до 2024 року. Резніков роз'яснив

У Міністерстві оборони України повідомили, що з 1 січня 2024 року вони планують повністю замінити військовий призов на короткотривалу інтенсивну підготовку. Це буде зроблено поступово збільшуючи обсяги залучених і підтримуючи їхні навички шляхом періодичних тренувань та зборів.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на сайт міністерства.

За його словами, міністерство підготувало бачення моделі, на першому етапі якої призов зберігається, проте в якості альтернативи вводиться короткострокова (3-4 місяці) інтенсивна військова підготовка.

"Пройшовши таку підготовку, молоді люди не потраплятимуть під призов", - повідомив він.

Нагадаємо, в Україні скасують призов на строкову військову службу. Кабміну доручено забезпечити підготовку та внести на розгляд Верховної ради України законопроект щодо цього.

Оценка материала:

5.00 / 3
Хто зможе уникнути призову до армії до 2024 року. Резніков роз'яснив 5.00 5 3
Політика / Україна
03.02.2022 2622
Еще материалы раздела «Україна»