<
НОВИНИ ДНЯ: Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливостівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.02.2022 3862

Вчені закликають світ відмовитися від м'яса

Вчені вважають, що людству необхідно скоротити вживання м'яса, оскільки його виробництво може суттєво уповільнити глобальне потепління.

Про це пише SciTechDaily.

Зазначається, що в разі виключення із раціону продуктів тваринництва, позитивний результат світ побачить уже протягом наступних 20-50 років. Саме цей термін є критичним для клімату.

Зазначається, що сьогодні на тваринництво припадає близько 16% щорічних викидів парникових газів. Однак третина вуглекислого газу, що потрапляє в атмосферу з моменту зародження тваринництва, - результат розчищення земель для випасання худоби та вирощування кормів.

Крім того, велика рогата худоба надає 80% негативного ефекту на клімат від усього тваринництва.

Вчені з'ясували, що 15-річна поетапна відмова від м'яса зможе усунути близько третини викидів метану у світі та дві третини викидів закису азоту.

Оценка материала:

3.00 / 2
Вчені закликають світ відмовитися від м'яса 3.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
02.02.2022 3862
Еще материалы раздела «Суспільство»