<
НОВИНИ ДНЯ: Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.02.2022 2388

Вчені знайшли скам'янілості квітів віком 100 мільйонів років

Вчені з Циндаоського університету науки і технологій (Китай) заявили про виявлення скам'янілостей квітів, що збереглися в бурштині, вік яких налічує 100 мільйонів років.

1643795202-947_03.02.22

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Сіньхуа.

На їхню думку, це є обґрунтуванням для вивчення взаємозв'язку між еволюцією квіткових рослин у Південно-Східній Азії та рухом тектонічних плит.

Відкриття свідчить про те, що деякі квіти, знайдені сьогодні в Південній Африці, не змінилися з часів динозаврів.

Вчені виявили, що скам'янілості квітів були майже ідентичні сучасному виду Філіка, який є частиною чагарникової рослинності Фінбос.

Команда дослідників вивчила 21 шматочок бурштину, знайдений у М'янмі, який сформувався близько 100 мільйонів років тому, і виявила, що квіти чудово адаптуються до повсякчасних лісових пожеж.

Як повідомляв Укрінформ, Світовий фонд дикої природи (WWF) заявив про знахідку 224 нових видів тварин та рослин в азіатському регіоні навколо однієї з найбільших річок світу Меконг.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вчені знайшли скам'янілості квітів віком 100 мільйонів років 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.02.2022 2388
Еще материалы раздела «Суспільство»