<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Європа
04.02.2022 512

Канцлер Австрії звинуватив Росію у стрибку цін на газ у Європі

Канцлер Австрії Карл Нехаммер впевнений, що Росія навмисно не заповнила газові сховища в Європі. Це призвело до рекордного зростання цін на газ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням видання Kronen Zeitung.

"Очевидно, що була добре узгоджена стратегія Російської Федерації і концерну "Газпром". Сховища були заповнені лише умовно, що призвело до того, що ціна на газ зросла драматично", - сказав він у Федеральній раді Австрії (верхня палата парламенту).

За його словами, постачання газом було забезпечено, але через ціну спостерігається напружена ситуація.

"Газ став дорогим як ніколи", - додав Нехаммер.

Нагадаємо, Європейська комісія 13 жовтня 2021 року схвалила рішення, покликане протистояти різкому зростанню світових цін на енергоносії, який, за прогнозами, триватиме всю зиму. Рішення включає в себе перелік конкретних заходів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Канцлер Австрії звинуватив Росію у стрибку цін на газ у Європі 5.00 5 1
Політика / Європа
04.02.2022 512
Еще материалы раздела «Європа»