<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус" всі новини дня
Політика
Україна
04.02.2022 5156

Призов до армії з 2024 року скасують. Резніков пояснив чому

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, чому військовий призов планують скасувати. Влада хоче перейти до формування професійної армії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг голови Міноборони.

За його словами, ЗСУ складаються з трьох категорій:

  1. Найменша - це призов. Люди, які за старою традицією можуть бути запрошені до центрів комплектації і півтора роки нести службу. Їх сьогодні 10% від чисельності ЗСУ (261 тисяча).
  2. Контрактники - хлопці та дівчата, які укладають контракт від 8 місяців до 3 років.
  3. Ті, хто несуть службу більше 10 років.

"Ідея указу Зеленського полягає в тому, що протягом 4 років в спокійному плановому режимі ми маємо перейти до формування професійної армії. Це дасть нам можливість відмовитися від строкового призову, від короткострокових контрактів і зробити службу в ЗСУ привабливою, цікавою професією", - заявив Резніков.

Він повідомив, що в міністерстві зараз працюють над законопроектами.

"Починаючи з того, щоб започаткувати альтернативну строковій службі систему підготовки юнаків та дівчат 3-3,5 місяці. Після підготовки вони не потрапляють до строкового призиву", - уточнив він.

Резніков заявив, що з 2024 року в Україні можуть взагалі відмовитися від строкової служби.

"Служба в ЗСУ має бути цікавою, контракт має бути від 10 років, тоді є сенс інвестувати в підготовку, в житлову програму, грошове забезпечення", - повідомив він.

Оценка материала:

5.00 / 4
Призов до армії з 2024 року скасують. Резніков пояснив чому 5.00 5 4
Політика / Україна
04.02.2022 5156
Еще материалы раздела «Україна»