<
НОВИНИ ДНЯ: "Не зможемо чекати". Шольц закликав Європу посилити ППО України з наявних запасів  Запечений сир "Камамбер" з багетом: рецепт для гарної вечері  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватись  7 травня в Україні почне холоднішати: де знизиться температура  Сікорський: Путін може закінчити війну за п'ять хвилинвсі новини дня
Політика
Україна
04.02.2022 795

Резніков сказав, скільки коштуватиме ракетна програма в Україні

Україна наразі вивчає досвід різних країн щодо протиповітряної та протиракетної оборони. Водночас триває системна робота з розвитку власних потужностей в цьому напрямку.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, коментуючи питання щодо зацікавленості України в ізраїльській системі ПРО.

«Що стосується цікавості до систем ПРО Ізраїлю… Ми спілкуємося з усіма країнами, які мають сучасне обладнання. Тому що в Ізраїлі система «Залізний купол», вона захищає міста Ізраїлю від повільних ракет, які летять на маленьку відстань і зроблені, умовно кажучи, «в гаражах» сусідніх територій, з якими вони воюють. А це не вирішення питання для захисту наших стратегічних об’єктів, таких як атомні електростанції. У нас є свої українські ПВО. Звісно, вони не ідеальні. Для цього і розроблена, і вже на затвердженні в РНБО знаходиться, ракетна програма на 10 років. Вона підготовлена Міністерством оборони разом зі Збройними силами. Вона передбачає орієнтовне фінансування на 10 років 250 млрд грн, але зараз усе це ще обраховується, обліковується. Проєкт буде затверджено Радою нацбезпеки і оборони, і відповідно під це буде написано державну цільову програму, затверджену парламентом. Це буде окремий рядок в бюджеті України упродовж 10 років», - розповів міністр.

Резніков відзначив, що Україна наразі для свого захисту просить міжнародних партнерів дати деякі речі вже та негайно, щоб захистити небо, але триває й системна робота в цьому напрямку. До того ж Україна має такі потужні підприємства, як КБ «Луч», «Південне», «Іскра», «Мотор Січ» та ін.

«Я маю надію, що систему ПВО/ПРО все ж таки ми будемо мати українську», - висловив сподівання міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 2 лютого Президент Володимир Зеленський на спільній з Прем’єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте пресконференції наголосив на тому, що зброя, яку надають Україні міжнародні партнери, потрібна для захисту, а не для нападу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Резніков сказав, скільки коштуватиме ракетна програма в Україні 5.00 5 1
Політика / Україна
04.02.2022 795
Еще материалы раздела «Україна»