НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Бізнес
Економіка
04.02.2022 502

Міненерго: Відбір газу нижчий, ніж очікувалося

Україна стабільно пройде опалювальний сезон за рахунок зниження відбору газу, початку його імпорту та високого рівня використання потужностей АЕС.

Про це у п'ятницю, 4 лютого, заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Все це дає нам можливість абсолютно спокійно проходити опалювальний сезон, і ми абсолютно спокійно пройдемо без проблем у лютому та березні цього року", – запевнив міністр.

Відмінною рисою цьогорічного опалювального сезону він назвав те, що зріс рівень споживання електроенергії та знизилося споживання газу. Зокрема, споживання електроенергії в окремі дні почало перевищувати 25 МВт, тоді як відбір газу в січні становив 2,4 млрд. куб. м замість прогнозованих понад 3 млрд. куб. м.

Стабільність енергопостачання забезпечила робота атомної генерації, яка зараз уперше в історії використовує усі 15 енергоблоків.

Крім того, за допомогою імпорту вугілля вдалося стабілізувати роботу теплоелектростанцій.

Наразі, за словами міністра, резерв генеруючих потужностей в Україні становить 600 МВт – за Енергоатомом, 400 МВт – за тепловими генкомпаніями та близько 2500 МВ – за ГЕС та ГАЕС.

"Що є важливим щодо газу, це також така подія, як початок його імпорту, і йдеться про закачування газу для стійкого проходження вже наступного опалювального сезону, і є також дуже важлива новина – це збільшення гарантованих обсягів потужності імпорту газу", – наголосив міністр.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міненерго: Відбір газу нижчий, ніж очікувалося 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
04.02.2022 502
Еще материалы раздела «Економіка»