<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.02.2022 1185

Після вихідних зі снігом Україні прогнозують «мокру» негоду

На вихідних 5-6 лютого температурні показники в різних частинах України значно відрізнятимуться: у східних та північних областях будуть слабкі та помірні морози, на півдні та заході стовпчики термометрів покажуть +3-4°.

Як повідомили Укрінформу в Sinoptik.ua, у більшості регіонів погода буде похмурою, очікуються мокрий сніг та сніг із дощем, опадів не буде лише у південних областях.

Так, 5 лютого у північних, центральних та частині західних регіонів пройде дрібний сніг (на Закарпатті — сніг із дощем). У південних та східних областях опадів не передбачається, проте сонце весь день ховатиметься за хмарами. Середня температура повітря на заході України вдень становитиме +1-3°, уночі можливі слабкі морози до -2°. У центр, на північ, а також у Дніпропетровську область вночі прийдуть помірні морози до -8-9°, удень стовпчики термометрів покажуть -1-4°. Помірно морозно буде і на сході: до -4-6° удень та до -5-8° уночі. Тут через слабкий вітер та відсутність опадів погода буде досить комфортною для прогулянок.

У неділю, 6 лютого, у східних областях очікується мокрий сніг, у Київській, Сумській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Рівненській, Волинській, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій та Вінницькій — сніг із дощем. На півдні, у Кіровоградській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях, а також на Закарпатті опадів не очікується, але небо буде затягнуте хмарами. Температура повітря вдень становитиме близько 0° на сході та півночі, до +2-5° на півдні та до +2-3° у центральних регіонах. Вночі буде помірно морозно в Сумській, Харківській, Донецькій, Луганській, Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях (до -6-7°). На решті території країни — слабкі нічні морози до -1-3°.

За даними синоптиків, тиждень розпочнеться з негоди у всіх регіонах України. Західні та центральні регіони у понеділок, 7 лютого, накриють дощ зі снігом та мокрий сніг, температура повітря при цьому становитиме +2-4°. На півдні, за даними Sinoptik.ua, погода на початку тижня буде дощовою, стовпчики термометрів покажуть +2-5°. На Одещині пройде дрібний дощ, на Миколаївщині та Херсонщині — дощ зі снігом. У східних та північних областях очікуються сніг та похмура погода цілий день, температура повітря становитиме близько 0 °С.

Як повідомили Укрінформу в Українському гідрометцентрі, 8-9 лютого вночі в Україні, крім сходу, невеликий, місцями помірний мокрий сніг; вдень у західних, східних, 8 лютого і у південних областях невеликі опади, на решті території без істотних опадів. Температура вночі та вдень від 3° морозу до 3° тепла, 8 лютого у південній частині, 9 лютого в більшості областей вдень 1-7° тепла.

У столичному регіоні на 8-9 лютого вночі невеликий мокрий сніг, вдень без істотних опадів. Температура по області вночі та вдень від 2° морозу до 3° тепла (вдень 9 лютого 1-6° тепла); по Києву вночі близько 0°; вдень 8 лютого 0-2° тепла, 9 лютого 3-5° тепла.

Згідно з орієнтовним прогнозом Укргідрометцентру, 10-14 лютого в Україні без істотних опадів, лише 12 лютого у західних, північних та більшості центральних областей часом сніг та мокрий сніг. Температура 10-11 лютого вночі від 3° морозу до 3° тепла, вдень 2-8° тепла; 12-14 лютого вночі 1-7° морозу, вдень від 3° морозу до 3° тепла, у південній частині 0-6° тепла.

Оценка материала:

5.00 / 2
Після вихідних зі снігом Україні прогнозують «мокру» негоду 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.02.2022 1185
Еще материалы раздела «Суспільство»