<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідьвсі новини дня
Політика
Україна
05.02.2022 590

Не тільки Javelin: Естонія думає, яку ще військову допомогу надати Україні - посол

Посол Естонії в Україні Каімо Кууск заявив, що ракети Javelin, передані його країною, надійдуть в Україну найближчими днями. Також зараз естонська сторона додатково розглядає пропозиції України, зокрема від Міноборони, про допомогу.

Як передає Укрінформ, про це Кууск сказав в інтерв’ю «Суспільним новинам».

«Ракети Javelin надійдуть найближчими днями, і їхня точна кількість буде озвучена публічно. Ми нині працюємо з українськими інституціями, зокрема Міноборони, над тим, що ще можемо надати. Вони поділилися з нами переліком, що саме є найбільш затребуваним, і ми дивимося: ось цього у нас в запасах більше не залишилося, але, ймовірно, у нас є щось інше. Уряд ухвалює рішення — якщо воно позитивне, ми передаємо зброю», - сказав Кууск.

За його словами, «нині ЄС вперше у своїй історії вирішив надати Україні грошову допомогу на оборонні потреби, зокрема кібербезпеку та військову медицину, плюс — військові навчання».

Як повідомляв раніше Укрінформ,Естонія виділить ЗСУ в якості військової допомоги протитанкові ракети Javelin, Литва - ПЗРК Stinger та портативні тепловізори, Латвія - Stinger, а також індивідуальне армійське екіпірування та сухпайки. Ця допомога надається після схвалення урядом США передачі обладнання, виробленого в США, до третьої країни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Не тільки Javelin: Естонія думає, яку ще військову допомогу надати Україні - посол 5.00 5 2
Політика / Україна
05.02.2022 590
Еще материалы раздела «Україна»