<
НОВИНИ ДНЯ: До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозомвсі новини дня
Політика
Світ
05.02.2022 656

Посилення Європи: до Німеччини прибула перша група військових США

До Німеччини прибула перша група американських військових для посилення союзників по НАТО у Східній Європі на тлі військової активності РФ на кордоні з Україною.

Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, про це заявили в Європейському командуванні збройних сил США.

«Солдати 18-го повітряно-десантного корпусу прибули сьогодні до Вісбадена», - йдеться у заяві речника командування.

Також додається, що вони створять штаб у Німеччині для підтримки 1700 десантників, які мають бути відправлені в Польщу.

Зазначається, що це перші з 2000 солдатів, які прибули в Європу після оголошення Пентагоном про переміщення додаткових сил із США до Європи на підтримку союзників по НАТО.

За даними Пентагону, ескадрилья Stryker у складі близько тисячі американських військовослужбовців, що базується в німецькому місті Вільсек, буде відправлена до Румунії. Близько 1700 військовослужбовців, в основному з 82-ї повітряно-десантної дивізії з Форт-Брегг у Північній Кароліні будуть розміщені у Польщі. Крім того, 300 інших військовослужбовців з Форт-Брегг будуть розміщені у Німеччині.

Як повідомлялося, у середу Сполучені Штати оголосили про рішення відправити додатково дві тисячі американських військових до Польщі й Німеччини, а також перекинуть близько однієї тисячі персоналу з Німеччини в Румунію з метою посилення східних союзників по НАТО на тлі військової активності РФ.

У Білому домі заявили, що рішення адміністрації США про перекидання додаткових сил в Європу було прийняте не для поспішного реагування на зміну ситуації в регіоні, а як результат тривалих консультацій із союзниками на тлі поточної ескалації з боку РФ.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс шукає дипломатичні шляхи для розв’язання поточної безпекової кризи в Європі, але має бути готовим до найгіршого сценарію, тож рішення США розмітити додаткові сили у Німеччині, Польщі та у Румунії є важливим елементом спільної політики Альянсу зі стримування та оборони.

Оценка материала:

5.00 / 1
Посилення Європи: до Німеччини прибула перша група військових США 5.00 5 1
Політика / Світ
05.02.2022 656
Еще материалы раздела «Світ»