<
НОВИНИ ДНЯ: Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травнявсі новини дня
Політика
Світ
06.02.2022 627

Єврокомісар з енергетики закликала Азербайджан збільшити постачання газу до Європи

Єврокомісар з енергетики кадрі Сімсон закликала Баку збільшити щорічні поставки газу в країни ЄС до 10 млрд кубометрів. Вона назвала Азербайджан надійним постачальником енергії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання Trend.

"Ця зустріч була для мене хорошою можливістю обговорити активізацію нашої співпраці з Азербайджаном. Азербайджан є стратегічним і надійним енергетичним партнером ЄС",- сказала Сімсон 4 лютого на прес-конференції за підсумками VIII засідання міністрів в рамках Консультативної ради "Південного газового коридору" в Баку.

Азербайджан сьогодні робить все для того, щоб збільшити поставки газу через "Шах Деніз", додала Сімсон.

"Ми сподіваємося на подальшу співпрацю в рамках цього проекту з Азербайджаном, так як це стратегічно важливо для всіх країн Євросоюзу", - сказала Сімсон.

Разом з тим президент Азербайджану Ільхам Алієв повідомив, що 2021 році Баку експортував 19 млрд кубометрів газу, з яких 8,5 млрд кубометрів отримала Туреччина і 7 млрд кубометрів - Італія. Крім того, за його словами, азербайджанський газ отримують Болгарія і Греція.

Як повідомляло РБК-Україна, в Європі вже шукають альтернативу постачання газу з Росії у зв'язку із загрозою вторгнення в Україну. В ЄС збільшилися поставки скрапленого газу (СПГ) з США. За словами Високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Жозепа Борреля, також йдуть переговори з Катаром і Азербайджаном.

Оценка материала:

5.00 / 2
Єврокомісар з енергетики закликала Азербайджан збільшити постачання газу до Європи 5.00 5 2
Політика / Світ
06.02.2022 627
Еще материалы раздела «Світ»