<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
06.02.2022 512

Британія подвоїть чисельність своїх військових в Естонії

Велика Британія вирішила подвоїти свій військовий контингент в Естонії вже у лютому.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє ERR.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон раніше оголошував про намір подвоїти британський військовий контингент у Балтійському регіоні та направити додаткову військову техніку до Естонії. Посол Великої Британії в Естонії Росс Аллен підтвердив, що підготовка до перекидання контингенту вже розпочалася.

«За нашим планом, перші солдати прибудуть уже цього місяця. Зараз наш полк, що знаходиться в Німеччині, готується до перекидання. Це приблизно 850 військовослужбовців, танки, артилерійські гармати тощо, тобто приблизно така сама бойова група, яка вже розміщена в Естонії», - сказав посол.

За його словами, тривалість перебування додаткового контингенту в Естонії залежатиме від обставин: «Можливо, два-три місяці, але потім ми разом з естонськими партнерами оцінимо ситуацію з безпекою в регіоні та ухвалимо рішення», - зазначив Росс.

Контингент, що прибуває, буде розміщений у військовому містечку в Тапа, де є всі необхідні казарми та павільйони для військової техніки.

За словами командувача Сил оборони Естонії Мартіна Херема, «таке підкріплення на випадок небезпеки – для нас новина дуже позитивна. З цими британськими підрозділами ми зможемо проводити спільні навчання та відпрацьовувати сценарії захисту території Естонії».

Як повідомляє видання, наразі у східноєвропейських країнах НАТО перебуває понад тисяча британських військовослужбовців - 900 в Естонії та 150 - у Польщі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британія подвоїть чисельність своїх військових в Естонії 5.00 5 2
Політика / Світ
06.02.2022 512
Еще материалы раздела «Світ»