<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустять  Рейтинг банків: де найбільше грошей українців  Прогноз погоди на 18-19 травня: де можливі дощі Температура повітря підвищиться.  Мобілізація з 25 років: у ЗМІ підрахували, на скільки тисяч збільшиться військо України  Мобілізація транспорту в Україні: Кабмін готує "сюрприз" для бізнесу – нардеп  Новий рівень стосунків: про що була зустріч Путіна і Сі, перші обіцянки та гучні заявивсі новини дня
Політика
Європа
07.02.2022 1111

Польща розробила машину, яка може закласти мінне поле лише за 22 хвилини

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, для обслуговування цієї машини потрібні лише дві людини – механік-водій та оператор

Польське оборонне підприємство Huta Stalowa Wola (HSW) S.A завершує роботу над проектом колісної машини-мінного загороджувача під індексом Baobab-K, яка базується на шасі Jelcz 662D.43.

Розробка цієї машини стартувала в грудні 2018 року, і в найближчий час польські військові мають отримати перші екземпляри цього мінного загороджувача.

Відзначається, що мінний загороджувач Baobab-K має шість пускових модулів на 20 стволів.

У кожен ствол вміщається по п’ять мін. Таким чином, одна машина Baobak-K може брати до 600 мін різних типів, для завантаження яких у всі стволи та касети потрібно лише 30 хвилин.

Щоб встановити мінне поле довжиною в 1800 метрів та шириною в 30-90 метрів, машині Baobab-K потрібно лише 22 хвилини. Швидкість руху при постановці мін складає від 5 км/год до 25 км/год. Для управління роботою цієї системи потрібна обслуга лише в дві людини – механік-водій та оператор системи постановки мін.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, система управління машиною Baobab-K допускає опцію установки мін в автоматичному режимі. В розпорядженні екіпажу цього мінного загороджувача є бортовий комп’ютер, термінал візуалізації з цифровою картою та система GPS-навігації.

Оценка материала:

5.00 / 2
Польща розробила машину, яка може закласти мінне поле лише за 22 хвилини 5.00 5 2
Політика / Європа
07.02.2022 1111
Еще материалы раздела «Європа»