НОВИНИ ДНЯ: "Будемо тримати стільки, скільки це буде необхідно" – Сирський про Курщину  Трамп про мирну угоду: з боку України ситуацію практично вирішено  Поліцейським в Україні підвищать зарплати: який буде мінімальний оклад  До України йде похолодання: де і коли чекати на сніг з дощами  "У нас є люди, які просто зараз їдуть до РФ" – Трамп про переговори і перемир'я  Трамп пригрозив Росії у разі відмови від перемир’я  Стало відомо, яка країна допомогла Україні та США досягти домовленостей у Джиддівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.02.2022 7810

Смачніше сала ви не пробували. Ідеальний і швидкий спосіб засолювання

Існує багато способів засолювання сала вдома. Але кулінар і блогер Валерій Пономар стверджує, що його метод - ідеальний. Спробуйте і ви.

Рецептом кухар поділився на своїй сторінці в Instagram. Пише rbc.ua. 

Вам знадобляться

  • Сало 1 кг
  • Кам'яна сіль 2 ст. л
  • Солодка мелена паприка 1 ст. л (можна розбавити копченої)
  • Зерниста гірчиця мелена 1 ч. л
  • Кмин 1 ч. л
  • Червоний гострий перець 1/2 ч. л (за смаком)
  • Куркума 2/3 ч. л
  • Часник 4-5 зубчики
  • Коріандр 1 ч. л
  • Чорний перець 1/2 ч. л

Рекомендації кулінара

Рекомендується сало перед засолюванням заморозити мінімум на добу. Якщо обернути при засолюванні в папір, також потрібно помістити в ємність, щоб не пересохла шкірка. Беріть частину сала, яка зі спини. Найкраще використовувати сало товщиною 3-4 см.

Покроковий рецепт приготування

Всі спеції і сіль змішайте в ємності, туди ж додайте розім'ятий часник. Зробіть на салі надрізи і рясно натріть його спеціями. Загорніть шматок в пергамент і відправте його в холодильник на п'ять днів. По готовності сала - його можна зберігати потім в морозилці.

Оценка материала:

4.8 / 4
Смачніше сала ви не пробували. Ідеальний і швидкий спосіб засолювання 4.75 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
07.02.2022 7810
Еще материалы раздела «Суспільство»