<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
07.02.2022 573

Британія не вірить заявам російської влади про відсутність планів вторгнення до України

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила у неділю, що заяви Москви про відсутність у неї планів нового вторгнення до України неправдиві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє City A.M.

Трасс застерегла Москву від спроб підірвати суверенітет або погрожувати своєму сусіду (Україні - ред.), посилаючись на оцінки посадовців США щодо планів РФ з подальшої дестабілізації чи військового вторгнення.

Наступного тижня Трасс вирушить до Москви, задля зустрічі зі своїм колегою Сергієм Лавровим, з метою пошуку дипломатичного вирішення поточної кризи навколо кордонів України.

"Активність Росії у спробах підірвати лад чи якось погрожувати Україні добре помітна", - зазначила Трасс.

"Дії Росії показують, що її заяви про відсутність намірів щодо вторгнення неправдиві. Ми та наші союзники залишаємося непохитними у підтримці України", - додала очільниця британського МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого в Києві Президент Володимир Зеленський провів зустріч з прем'єр-міністром Великої Британії Джонсоном, під час якої був обговорений комплекс кроків щодо стримування російської агресії. Важливою темою переговорів стало зміцнення обороноздатності України.

Трасс не змогла приїхати до Києва із прем'єр-міністром Великої Британії через захворювання на COVID-19.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британія не вірить заявам російської влади про відсутність планів вторгнення до України 5.00 5 2
Політика / Світ
07.02.2022 573
Еще материалы раздела «Світ»