<
НОВИНИ ДНЯ: Бензин та алкоголь в Україні подорожчають: уряд запропонував підвищити акцизи  Погода на вихідні 11-12 травня: нарешті комфортне тепло  США завдяки війні в Україні озброять свою армію модернізованою технікою, - The Telegraph  Яким намагався себе виставити Путін: в ISW оцінили зустріч з командуванням армії  Кремль готує диверсії у ЄС і готовий "жертвувати" агентурою – Bloomberg  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 11 травня  Парад в Москві 9 травня: політолог розібрав поведінку Путінавсі новини дня
Політика
Україна
07.02.2022 414

Українці витратили 2,5 млрд гривень за програмою єПідтримка

Українці витратили 2,5 млрд гривень за програмою "єПідтримка".

Про це написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Фейсбук.

"Загалом українці подали вже 8,1 млн заявок на отримання 1 тисячі гривень. 2,5 млрд гривень витрачено", - написав він. Шмигаль зазначив, що найпопулярнішими напрямками витрат залишаються книги (885 млн гривень), кіно (568 млн гривень) та залізничні квитки (284 млн гривень).

Прем'єр-міністр додав, що українці віком від 60 років витратили вже 179 млн гривень допомоги на ліки.

Державна програма "єПідтримка" з надання 1000 гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19, запрацювала в Україні в середині грудня. У межах цієї програми українці можуть витрачати кошти у сферах культури, спорту, на внутрішні перевезення залізничним та авіаційним транспортом, а також на книги книг. З 24 січня українці віком від 60 років також можуть витратити гроші з “єПідтримки” на придбання ліків.

Зазначимо, що на витрату тисячі гривень є чотири місяці з моменту їх зарахування на картку. Якщо за цей час людина їх не витратить, рахунок закриють і кошти повернуться до державного бюджету.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українці витратили 2,5 млрд гривень за програмою єПідтримка 5.00 5 2
Політика / Україна
07.02.2022 414
Еще материалы раздела «Україна»