<
НОВИНИ ДНЯ: Обертання внутрішнього ядра Землі сповільнилося: чим це загрожує – дослідження  Трамп ошелешив скандальною заявою про війну в Україні  Незвичний спосіб приготувати молоду картоплю: ви будете у захваті!  "Сигнал з Марса" вдалося розшифрувати: земляни готуються до спілкування з іншопланетянами  Відстрочку українцям даватимуть по-новому: що змінилося й для кого  "Кардинально відрізняється від Будапештського меморандуму": Єрмак розкрив деталі безпекової угоди зі США  Окрім яєчні: 6 страв з яйцем на сніданок, обід чи вечерювсі новини дня
Бізнес
Економіка
07.02.2022 435

НБУ пояснив скорочення резервів України на початку 2022 року

Міжнародні резерви України за січень 2022 року скоротилися на 5,3% до 29 287,1 млн доларів. Падіння зумовлене насамперед валютними інтервенціями НБУ для згладжування надмірних коливань на валютному ринку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ.

"У січні на валютному ринку відчутно зріс попит на валюту насамперед через погіршення інформаційного середовища на тлі геополітичного напруження. Серед інших причин - сезонна активізація бюджетних виплат наприкінці 2021 року та високі ціни на енергоносії на світових ринках", - йдеться в повідомленні.

З метою згладжування надмірних коливань на валютному ринку і недопущення погіршення девальваційних та інфляційних очікувань Національний банк продавав валюту. Це дало змогу вгамувати тимчасовий сплеск попиту на валютному ринку, й наприкінці місяця ситуація нормалізувалася, а НБУ повернувся до купівлі валюти, додали в НБУ.

Загалом у січні НБУ купив на валютному ринку 197,7 млн доларів, продав - 1 511,2 млн доларів. Обсяги чистого продажу валюти Національним банком становили 1 313,5 млн доларів.

Крім того, загальний обсяг платежів уряду з обслуговування та погашення боргу в іноземній валюті в січні становив 416,8 млн доларів. Натомість валютні надходження на користь уряду становили 146,9 млн доларів, зокрема 143,4 млн доларів надійшли від розміщення ОВДП, номінованих в іноземній валюті.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ пояснив скорочення резервів України на початку 2022 року 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
07.02.2022 435
Еще материалы раздела «Економіка»