<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Бізнес
Економіка
08.02.2022 600

Деяким групам українців дозволять виходити на пенсію незалежно від віку

Деякі українці матимуть змогу вийти на пенсію незалежно від віку з 2028 року. Проте для цього необхідно мати мінімум 40 календарних років страхового стажу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства соціальної політики.

"Починаючи з 1 січня 2028 року, за наявності 40 і більше календарних років страхового стажу, пенсія за віком призначається незалежно від віку", - йдеться у повідомленні.

При цьому у міністерстві додали, що кожен індивідуальний випадок розглядатиметься окремо. При оформленні виплат Пенсійний фонд враховуватиме загальну кількість стажу та отриману заробітну плату, з якої було сплачено страхові внески.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що з 1 березня 2022 року в Україні перерахують пенсії. Але планова індексація зачепить не всіх.

Оценка материала:

5.00 / 1
Деяким групам українців дозволять виходити на пенсію незалежно від віку 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
08.02.2022 600
Еще материалы раздела «Економіка»