<
НОВИНИ ДНЯ: Ніжний торт-суфле "Пташине молоко". Фантастичний десерт зі смаком дитинства  Астрономи виявили рекордну планету, в понад чотири рази більшу за Землю  Україна зробила гарячий "подарунок" Путіну: пролетів понад 1300 км  "Росією не керують раціональні уми": генерал Павлюк назвав стратегічний провал ворога  Готуємо соус "Тартар" вдома: в 100 разів смачніше за магазинну "хімію"  Історична сенсація: артефакти з Міста Давида розкрили несподівані деталі біблійних подій  Пройде дощ: Гідрометцентр спрогнозував потепління в Київській області до +19всі новини дня
Політика
Україна
07.02.2022 498

НАТО створило "повітряний міст" для поставок зброї в Україну – WSJ

Країни НАТО встановили "повітряний міст" для передачі озброєння та боєприпасів в Україну, щоб у такий спосіб стримати можливе вторгнення військ РФ.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на своїх співрозмовників.

Повідомляється, що США повідомила Конгрес про те, що планує передати Україні п'ять транспортних гелікоптерів Мі-17 російського виробництва, які використала афганська армія.

За словами офіційного представника США, Україні різко не вистачає боєприпасів. Декілька складів боєприпасів в Україні знищено внаслідок інцидентів, до яких може бути причетна Росія.

Єдиний в Україні завод з виробництва боєприпасів був у Луганську, який контролюють російські бойовики збройного угруповання "ЛНР."

У статті наголошується, що до створення повітряного коридору зброю Україні постачали з країн НАТО лише США та Туреччина, які "готові були ризикувати гнівом Москви".

За даними WSJ, разом зі США Києву допомагають Великобританія та прибалтійські країни. Польща та Чехія планують розпочати їх найближчим часом.

При цьому українських військових уже навчають інструктори із США, Великої Британії, Канади, Польщі.

Оценка материала:

5.00 / 2
НАТО створило "повітряний міст" для поставок зброї в Україну – WSJ 5.00 5 2
Політика / Україна
07.02.2022 498
Еще материалы раздела «Україна»