<
НОВИНИ ДНЯ: Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великденьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.02.2022 695

«Тисяча за вакцинацію»: у Кабміні розповіли, яким чином підлітки зможуть отримати гроші

Підлітки віком від 14 років, які долучилися до державної програми «єПідтримка», зможуть отримати одну тисячу гривень за вакцинацію виключно у безготівковій формі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на департамент комунікацій Кабінету Міністрів.

«Допомога надається виключно у безготівковій формі з використанням платіжних карток. Підлітки віком 14-18 років, котрі вакцинуються, зможуть виділені кошти спрямувати на послуги у сферах культури, освіти, фізичної культури і спорту», - підкреслили в уряді.

Зокрема, у сфері освіти «тисячею за вакцинацію» можна оплатити здобуття дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти, а також заняття у гуртках та секціях, харчування у закладах освіти, проживання у гуртожитках закладів освіти.

Крім того, ці гроші можна витратити на внутрішні пасажирські перевезення залізничним та авіаційним транспортом, придбання книжок, друкованих засобів масової інформації, товарів спортивного призначення, шкільного приладдя та канцелярських виробів.

А люди віком від 60 років за програмою «єПідтримка» можуть придбати лікарські засоби.

Як повідомляв Укрінформ, КМУ 2 лютого ухвалив постанову № 68, якою було розширено програму «єПідтримка», а 7 лютого документ набув чинності.

Оценка материала:

5.00 / 1
«Тисяча за вакцинацію»: у Кабміні розповіли, яким чином підлітки зможуть отримати гроші 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.02.2022 695
Еще материалы раздела «Суспільство»