<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп пообіцяв нафтовикам поступки в обмін на 1 млрд доларів для його кампанії, - WP  "Росією не керують раціональні уми": генерал Павлюк назвав стратегічний провал ворога  Пройде дощ: Гідрометцентр спрогнозував потепління в Київській області до +19  На вихідних в Україні пройдуть короткочасні дощі, вдень до +20°  Синоптик розповіла про погоду на 11 травня, вказавши на важливий нюанс  Погода на вихідні 11-12 травня: нарешті комфортне тепло  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 11 травнявсі новини дня
Політика
Україна
08.02.2022 495

Зеленський "зняв" законопроєкт про деокупацію на вимогу Росії – Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив, що проєкт закону "Про засади державної політики перехідного періоду" знятий з розгляду Верховної Ради України за домовленістю в рамках Нормандського формату, де цього вимагала Росія.

Про це він заявив у ніч на вівторок на пресконференції у Москві, повідомляє Європейська правда.

Цю тезу неодноразово заперечувала українська влада.

Макрон не уточнив назву законопроєкта, про який йдеться, однак останнім часом було відкликання з ВР лише одного законопроєкту – "Про засади державної політики перехідного періоду", що передбачав правила реінтеграції окупованих територій.

Формально він був відкликаний рішенням уряду, який для цього провів екстрене засідання перед нормандською зустріччю на рівні радників у Парижі.

Однак, як повідомляла ЄвроПравда, насправді ініціатором відкликання проєкту була Банкова, бо це була вимога РФ для того, щоби зустріч відбулася. У Зеленського тоді заперечили ці повідомлення, і запевнили, що зняття проєкту з розгляду не пов’язане з Нормандським форматом.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський "зняв" законопроєкт про деокупацію на вимогу Росії – Макрон 5.00 5 1
Політика / Україна
08.02.2022 495
Еще материалы раздела «Україна»