<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ  Кремль посилив атаки на Харків: аналітики назвали мету Росії  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року  У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєннівсі новини дня
Політика
Україна
08.02.2022 449

Україна заарештувала пасажирські літаки Газпрому

Суд наклав арешти на 14 літаків російського авіаперевізника Газпром авіа за перельоти із закритого Україною пункту пропуску Сімферополь-Авіа.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора у вівторок, 8 лютого.

"За клопотанням прокуратури АР Крим та м. Севастополя Херсонський міський суд наклав арешти на 14 літаків російського авіаперевізника, які перевозили пасажирів до закритого пункту пропуску Сімферополь-авіа та з нього і таким чином були знаряддям скоєння злочинів", – йдеться у повідомленні.

За інформацією наглядового відомства, російською авіакомпанією Газпром авіа 14 пасажирських літаків незаконно використовувалися для неправомірного переправлення осіб через державний кордон України з порушенням правил міжнародних польотів. Ця компанія є "дочкою" російського газового монополіста Газпром.

Також встановлено, що не менше 37 російських авіакомпаній здійснюють регулярні авіаперевезення до Криму з порушенням законодавства.

Наразі триває досудове розслідування за фактами порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, державної зради, незаконної переправки осіб через державний кордон України, порушення правил міжнародних польотів (ч.2 ст.332-1, ч.1 ст.111) , ч.2, ч.3 (ст.332, ст.334 КК України).

За даними прокуратури, загалом було накладено арешти на 263 повітряні судна, які здійснювали регулярні пасажирські та інші перевезення до Криму, порушуючи норми міжнародного права та законодавство України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна заарештувала пасажирські літаки Газпрому 5.00 5 1
Політика / Україна
08.02.2022 449
Еще материалы раздела «Україна»