НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.02.2022 650

У Львові відкрили центр рекрутингу тероборони

У приміщенні Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій відкрили центр рекрутингу тероборони. Тут охочі можуть отримати фахові консультації, подати заяви та документи на вступ до формування.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради, передає Укрінформ.

«Ми сьогодні спільно з керівником територіальної оборони області презентуємо наш рекрутинговий центр, який створений на базі нашого центру допомоги учасникам бойових дій. Кожен громадянин нашої держави, нашого міста може прийти сюди й отримати вичерпну інформацію та написати заяву на вступ до територіальної оборони. І я радію, що ми за тиждень часу змогли вибудувати цей центр», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Мер також повідомив телефон "гарячої лінії" 1580, куди можна зателефонувати у робочі дні з 8.00 до 17.00 години і отримати консультації фахівця рекрутингового центру. А щоп’ятниці в центрі будуть працювати медики, щоб можна було швидше оформити потрібні для медогляду довідки.

Центр діє на 2-му поверсі на вул. Пекарській, 41. Тут передбачили робочі місця для двох фахівців. Один із них – оператор довідкової служби - консультуватиме й надаватиме довідкову інформацію щодо вступу до територіальної оборони, необхідних для цього документів тощо. Інший фахівець – представник бригади територіальної оборони - безпосередньо прийматиме документи на вступ до бригади.

«Механізм доволі простий. Є телефон "гарячої лінії" і фізично тут є два військовослужбовці з мого штату, які можуть не просто надати фахову консультацію – вони перевірять, чи є людина на військовому обліку, бо це перший крок для того, щоб підписати контракт на службу в резерві. Потім запропонують посаду, яка є в штаті сил територіальної оборони, і людина напише заяву на вступ до територіальної оборони – в нашій Львівській області це 103 бригада. Тоді отримає перелік документів, які їй необхідно буде зібрати для оформлення особової справи і подачі в районні центри комплектування та соціальної підтримки – колишні військкомати. Вони сформують особову справу і призвуть їх до лав Збройних сил України. Після цього підпишуть контракт для служби в резерві у складі сил територіальної оборони», - пояснив командир територіальної оборони Львівщини Валерій Курко.

Як повідомлялося, в мерії Львова підготували план дій у випадку розгортання повномасштабних військових дій на території України. Програма національного спротиву розрахована на три роки й передбачає: навчання мешканців домедичній допомозі та користуванні зброєю; співпрацю з батальйонами, які розташовані на території львівської громади; розвиток необхідної інфраструктури. Програму напрацювали виконавчі органи мерії спільно із представниками територіальної оборони Львівщини.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Львові відкрили центр рекрутингу тероборони 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.02.2022 650
Еще материалы раздела «Суспільство»