<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Шольц закликав не завищувати очікувань від саміту миру  В Україні розширили географію населених пунктів, де можна купити житло в рамках "єВідновлення"  Блінкен детально розповів про план США, що допоможе Україні "міцно стояти на ногах"  Щоб котлети були соковитими, що рекомендують досвідчені господині додати до фаршу  Путін помиляється, розраховуючи на тривалу війну: Блінкен назвав причини  Яка пенсія "світить" українцям із зарплатою у 20 тисяч: розмір здивуєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.02.2022 886

Цимбалюк не знає, чи переслідують його у РФ за «розпалювання ненависті»

Український журналіст Роман Цимбалюк не знає, чи переслідують його у РФ за нібито порушення російського законодавства про розпалювання міжнаціональної ненависті, оскільки його адвокат Микола Полозов не отримав відповіді від прокурорів.

Як передає Укрінформ, про це Цимбалюк сказав в інтерв'ю виданню «Українська правда».

На запитання щодо виклику у грпрокурори. І жодна з них не прийшла. І, звісно, я засмучений з цього приводу».

За словами журналіста, адвокат «написав запит, щоб зрозуміти, чи є якесь переслідування за російським законом. Наразі відповіді немає».

Як вважає Цимбалюк, «ніякого переслідування насправді там не буде, тому що а) я в Україні, б) вони це зрозуміли. Вони ж цілий місяць хвилювалися, чого я поїхав?».

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого Укрінформ розпочав цикл передач «По цимбалах з Романом Цимбалюком».

Авторська передача Цимбалюка, який приєднався до команди Укрінформу, присвячена українським та міжнародним подіям минулого тижня, які подаватимуться в інтерпретації Цимбалюка та крізь призму країн, у яких працюють кореспонденти агентства.

Цимбалюк тривалий час був єдиним українським кореспондентом, акредитованим у Росії. Цимбалюк займає жорстку проукраїнську позицію, відзначився уїдливими питаннями російським політикам, включаючи президента РФ Володимира Путіна, та сміливими заявами на підтримку України на популярних ток-шоу російського телебачення. Виїхав із Москви в Україну наприкінці 2021 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
Цимбалюк не знає, чи переслідують його у РФ за «розпалювання ненависті» 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.02.2022 886
Еще материалы раздела «Суспільство»