<
НОВИНИ ДНЯ: Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливостівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.02.2022 7550

Телеведуча Юлія Галушка поділилась сімейним рецептом рогаликів

Рогалики за маминим рецептом – одна з найулюбленіших страв у родині ведучої новин «Сьогодні» на каналі «Україна». Для своїх підписників у соцмережах Юлія Галушка відкрила секрет приготування солодощів, які тепер готує з маленькою донькою.

Інгредієнти для тіста:

Тепле молоко – 1 склянка

Живі дріжджі – 25 г

Маргарин – 250 г

Борошно – 500 г

Сіль – дрібка

Ваніль – за смаком

Інгредієнти для начинки:

Яблучний джем – 150 г

Крохмаль або борошно – дрібка

Спосіб приготування:

В 1 склянці теплого молока розвести 25 г живих дріжджів (у випадку сухих – орієнтуйтесь на інструкцію на упаковці і кількість борошна – на стакан молока іде приблизно 500 г) і зачекати, поки трохи підійде. Додати 250 г маргарину (не розтоплювати, а відразу класти у тісто), дрібку солі, ваніль та борошно. Вимісити тісто, щоб відставало від рук. У тісто цукор не кладемо – досить солодкого джему всередині.

Тісто поділити на 3 частини, з кожної сформувати кульку. Кульку розкатати у тоненький круглий млинець. Далі млинець поділити на трикутники, точно як при розрізанні піци: спершу на дві частини, потім на чотири, потім розрізати кожну четвертинку. У нас із кожної кульки вийшло по 12 трикутничків.

На широку частину трикутничка за пару сантиметрів від краю покласти начинку – вона має бути густа і не витікати (я зверху притрушую джем крапелькою крохмалю або борошна – щоб точно не витекло). Накрити вільним широким краєм начинку, міцно заліпити бокові сторони конвертика і закрутити у рогалик. Верхню частину (протилежну хвостику) обмокнути у цукор, покласти хвостиком на деко і залишити на 10 хвилин підійти. Розташовувати рогалики не впритул одне до одного – у духовці вони будуть рости і їм знадобиться місце.

Випікати 25 хвилин при температурі 180 градусів.

«За цим рецептом легко готувати навіть разом з дитиною. Моя 4-річна Міра з захватом допомагала закручувати, як сама називає, «маленькі круасани». У нас на кухні було 3 хазяйки, тому всі вийшли різної форми і розміру, але на смаку це ніяк не відбилося. Тож, обов’язково спробуйте!» – зазначила Юлія Галушка.

Оценка материала:

5.00 / 2
Телеведуча Юлія Галушка поділилась сімейним рецептом рогаликів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.02.2022 7550
Еще материалы раздела «Суспільство»