<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
10.02.2022 583

ЄС запустив програму інвестицій для Африки на 150 млрд. євро

Влада Євросоюзу розпочала інвестиційну програму Африка – Європа, обсягом 150 млрд євро, з метою розвитку інфраструктури африканських держав.

Про це сказала голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Сенегалу.

"Я рада оголосити, що сьогодні ми виділили 150 млрд євро для програми Африка – Європа. Це перший регіональний план, ухвалений у рамках європейської стратегії Global Gateway (Глобальний портал, – ред.), – сказала голова ЄК. – Global Gateway – це наша глобальна програма інвестицій, що базується на спільних цінностях, які так важливі для Європи та Африки. Йдеться про інвестиції у стратегічну інфраструктуру, в інфраструктуру промисловості, але також охорони здоров'я, освіти та у справах молоді".

Фон дер Ляєн закликала до створення в Африці "спільного простору процвітання та розвитку Європи та Африки". За її словами, країни ЄС інвестують до Африки, в середньому, 20 млрд. євро на рік.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС запустив програму інвестицій для Африки на 150 млрд. євро 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
10.02.2022 583
Еще материалы раздела «Економіка»