<
НОВИНИ ДНЯ: "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ  Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  "Ухилянтами" автоматично можуть стати два мільйони чоловіків: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК  В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населення  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітня  Остін про ATACMS: не чудодійний засіб, але дає можливість завдавати далеких ударіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.02.2022 867

Чи повернуться в Україну сильні морози: прогноз Укргідрометцентру

В Україні наприкінці цього тижня очікується зниження нічної температури нижче нуля. Але попередні розрахунки синоптиків свідчать, що до кінця місяця сильних морозів вже не буде.

Про це в коментарі РБК-Україна сказала синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

"За попередніми розрахунками, з другої декади лютого повернення серйозних морозів ми поки що ми не бачимо", - сказала вона.

Птуха зазначила, що можуть бути певні коливання температури, "але щоб дуже сильні були якісь ультра-полярні вторгнення, такого не передбачається".

За прогнозом Укргідрометцентру, у найближчі кілька днів погода зміниться. Зараз на неї впливають атмосферні фронти із північного заходу, які будуть проявляти себе до суботи, 12 лютого. Найбільші опади у Києві очікуються в ніч на суботу, коли прогнозується мокрий сніг з дощем.

"Але вже в суботу у другій половині дня більшість території України вже перебуватиме в полі високого тиску. У денні години по більшості областей переважатиме погода без опадів. Неділю та більшу частину понеділка Україна перебуватиме під впливом антициклону", - сказала Птуха

Синоптик повідомила, що на вихідних нічні температури знизяться. У ніч на неділю та у ніч на понеділок у Києві температура може впасти до 4-5 градусів морозу. Але вдень переважатимуть плюсові температури - 3-4 градуси у неділю та понеділок.

Як повідомляло РБК-Україна, середньомісячна температура повітря січня 2022 року в Києві склала 1,3 градусів морозу, що вище кліматичної норми на 1,9 градусів. За місяць оновлено чотири температурних рекорди.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи повернуться в Україну сильні морози: прогноз Укргідрометцентру 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
11.02.2022 867
Еще материалы раздела «Суспільство»