<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Світ
11.02.2022 533

До Румунії прибули близько 1000 американських військових

До Румунії прибула оперативна група американських військових в рамках зміцнення сил НАТО на східному напрямку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Міністерство оборони Румунії повідомило, що до країни прибула оперативна група, яка отримає назву «Ягуар». Повідомляється, що оперативна група «Ягуар» складається з 900 військових та має на озброєні групу «Страйкерів» (американська бойова машина).

Ця група розміститься на військовій базі «Міхаіл Когалнічану» в області Констанца на сході країни. США використовують цю базу з 1999 року, раніше там розміщувався загін авіації. Також на території Румунії розташована система ПРО сил НАТО.

ЗМІ відзначає, що в середу до Румунії прибула перша частина контингенту, загалом близько сотні американських військових. Всього до країни для підсилення прибуло близько 1000 військових.

«Підсилення на східному фланзі з півночі на південь – це, без сумніву, є пріоритетом НАТО. Ми дуже чітко донесли до російської сторони, що в тому випадку, якщо вони продовжать курс на ескалацію і оберуть військовий шлях стосовно України, вони побачать збільшення сил НАТО на східному фланзі», - заявив журналістам у Бухаресті радник Державного департаменту США Дерек Чоліт.

Відзначимо, що Байден пообіцяв перемістити в Європу близько 3000 військових для захисту східного флангу НАТО від можливої атаки Росії. Зокрема близько 1700 військових, здебільшого з 82-ї десантної дивізії мають розміститися в Польщі. Повідомляється, що раніше до Європи прибув командир 82-ї дивізії США генерал-майор армії Крістофер Донаг’ю.

Як повідомляв Укрінформ, перші американські військові прибули до Румунії в рамках місії з підсилення східного флангу НАТО на тлі загрози російського вторгнення до України.

Оценка материала:

5.00 / 2
До Румунії прибули близько 1000 американських військових 5.00 5 2
Політика / Світ
11.02.2022 533
Еще материалы раздела «Світ»