<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні у перші дні літа очікується спека з дощами і грозами  Мобілізація священників: чи є відстрочка або бронювання, цікаві деталі  В Україні підняли тариф на світло: як зміняться суми у платіжках вже влітку  Ексклюзивний прогноз погоди на червень: місяць буде жахливим  Німеччина надасть Україні черговий пакет військової допомоги на 500 млн євро: що туди увійде  ГУР уточнило дані про атаку на катери "Тунець": втрати РФ зросли  Чому в Україні труднощі з виробництвом снарядів стандарту НАТО: відповідь зброяравсі новини дня
Політика
Україна
11.02.2022 1191

"Нормандські радники" не ухвалили жодного документу

За результатами майже дев’ятигодинних переговорів політичні радники лідерів країн "нормандської четвірки" не ухвалили жодного документу.

Про це заявив представник української делегації на зустрічі глава Офісу президента Андрій Єрмак, повідомляє Українська правда.

"Сьогодні ми не змогли дійти якогось спільного документу. Дійсно, практично 9 години продовжувалися ці перемовини… Було б дуже добре, якщо б на другу зустріч в "нормандському форматі" після тривалої перерви ми б змогли щось узгодити, бажання таке є, але сьогодні відбулося як відбулося", – заявив він.

В свою чергу заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак зазначив, що Україна на цих переговорах не стала йти на поступки та приймати запропоновані російськими окупантами варіанти трактування мінських домовленостей.

"Ми намагалися узгодити позиції відштовхуючись від попередніх переговорів. На жаль, подолати розбіжності щодо мінських домовленостей не вдалося. Позиція України була непохитною", — цитує ZN.ua Козака.

Представник Росії уточнив, що представники Києва спочатку мають вирішити питання щодо конституційного статусу Донбасу.

"Але на погодження цих умов Київ не йде", — заявив Козак.

Відповідаючи на запитання про те, чи Франція і Німеччина підтримали Росію тиском на Київ у прийнятті ключових для Москви питань політичної частини мінських угод, керівник адміністрації президента РФ поскаржився, що "не побачив готовності німецької та французької сторін натиснути на Київ".

Оценка материала:

5.00 / 2
"Нормандські радники" не ухвалили жодного документу 5.00 5 2
Політика / Україна
11.02.2022 1191
Еще материалы раздела «Україна»