<
НОВИНИ ДНЯ: Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 рокивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.02.2022 1069

Локдауну через "Омікрон" в Україні не буде – міністр

Захворюваність на Covid-19, зокрема і штам "Омікрон", зростає, проте число госпіталізованих не збільшується, тож у МОЗ не планують найсуворішого карантину – "локдауну".

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу в Полтавській обласній державній адміністрації.

"Я давно говорив: локдауну не буде. Ми працюємо в адаптивному карантині, що передбачає введення "червоного рівня" епідемічної небезпеки, який вводить додаткові обмеження саме для невакцинованих людей.

При наявності вакцини й вільного доступу до вакцин, наявності вибору вакцини говорити про локдаун недоречно. Потрібно приходити, вакцинуватися – і взагалі забувати про карантинні обмеження, що вже демонструють ряд європейських країн.

Доганяем вакцинацію до належного рівня – хоча б 70-80% – і забуваємо про карантинні обмеження", – зазначив міністр.

Ляшко наголосив, що зростає кількість випадків, але не госпіталізацій.

Він також висловив думку, що Україна вже проходить пік цієї хвилі епідемії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Локдауну через "Омікрон" в Україні не буде – міністр 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
11.02.2022 1069
Еще материалы раздела «Суспільство»