<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Бізнес
Економіка
11.02.2022 505

Світовий банк виділить $300 млн на модернізацію ЖКГ в Україні

В Україні починають реалізацію проекту з енергоефективності за рахунок коштів Світового банку на загальну суму $300 млн.

Про це стало відомо у п'ятницю, 11 лютого, за підсумками зустрічі міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова з регіональним директором Світового банку у справах країн Східної Європи Арупом Банерджі.

"Йдеться про модернізацію сектору централізованого теплопостачання, а також водопостачання та водовідведення. Сьогодні ми обговорюємо старт нового проекту – $300 млн буде виділено на проведення енергоефективних заходів в Україні", – зазначив Чернишов.

З його слів, завдяки цьому проекту міста матимуть змогу отримати більше ресурсів на термомодернізацію шкіл, садків, систем теплопостачання, а також для забезпечення вуличного освітлення. Проект має на меті зміцнити енергетичну стабільність Української держави.

Зазначається, що станом на кінець 2021 року спільні проекти Мінрегіону і Світового банку дали змогу скоротити споживання природного газу більш як на 27 млн куб. м, викиди вуглекислого газу (CO2) – понад 45 тис. т на рік, а також заощадити понад 26 гігават енергії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Світовий банк виділить $300 млн на модернізацію ЖКГ в Україні 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
11.02.2022 505
Еще материалы раздела «Економіка»