<
НОВИНИ ДНЯ: У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепловсі новини дня
Політика
Україна
13.02.2022 512

Шмигаль закликав не піддаватися паніці та довіряти армії

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав громадян не піддаватися паніці, а довіряти українській армії та вірити у свою країну.

Про це він сказав у своєму відеозверненні до співвітчизників, яке транслював телеканал «Рада», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми щодня стаємо сильнішими. Оборонно. Економічно. Політично. Єдине, що сьогодні дійсно нам потрібно — не піддаватися на гібридні провокації ворога, на дезінформацію. Наша армія готова. Наша армія сильна! Наша армія мужня! Такими маємо бути й ми. Наші солдати мають відчути, що за ними теж стоїть сила — сильний духом, мудрий, єдиний український народ! Довіряйте своїй державі! Довіряйте своїй армії! Вірте в Україну», - сказав Шмигаль.

Він нагадав про те, що вже 8 років українські солдати боронять кордони, дипломати ведуть складні перемовини, а українці живуть із розумінням, що є небезпечний та підступний сусід, який намагається нас залякати, зламати, знищити. «Але сьогодні, на відміну від 2014-го, наша армія готова. Вчора разом із прем'єр-міністром Литви були на контактній лінії. Що ми почули від командування нашими Збройними силами? Що сьогодні армія забезпечена усім необхідним — від пального до озброєння. Що Збройні сили постійно відстежують розвиток подій. Я вкотре наголошу: армія готова давати відсіч ворогу будь-якої миті», - наголосив глава уряду.

Шмигаль також зазначив, що війна, яка ведеться проти України, — це не тільки солдати й зброя. Вона має багато вимірів. Газова криза в Європі, розхитування курсу гривні, кібератаки на урядові ресурси, масові псевдомінування об’єктів інфраструктури, проплачені мітинги - це все елементи гібридної війни.

«І найстрашніший з них — дезінформація з нагнітанням паніки. Ми живемо у світі швидкого поширення інформації, коли панічні настрої для ворога є подарунком. Саме паніка краще за танки та автомати знищує держави. Це не 2014 рік, а 2022! Наша армія сильна, наша позиція на міжнародній арені — сильна. Ми сьогодні економічно — сильні», - сказав Шмигаль.

За його словами, ситуація ж нині є такою, коли бюджет виконується, залишки на казначейському рахунку стабільно високі. Міжнародні резерви — 29 млрд доларів.

Він запевнив, що реальних макроекономічних причин для дестабілізації курсу гривні не існує.

«Міжнародні партнери показали свою підтримку не на словах, а на ділі — їхня допомога щодня підсилює нашу армію, нашу економіку, наші позиції на міжнародній арені. Такого єднання провідних демократій світу не було вже десятки років. І наш ворог це бачить. І намагається розхитати корабель зсередини: залякати нас, роз’єднати нас, українців», - сказав Прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський на Херсонщині, де поблизу адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом пройшли тактико-спеціальні навчання МВС, заявив про те, що Україна готова до будь-якого розвитку подій, що стосуються російської агресії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Шмигаль закликав не піддаватися паніці та довіряти армії 5.00 5 1
Політика / Україна
13.02.2022 512
Еще материалы раздела «Україна»