НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі порадивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.02.2022 932

Весняні канікули 2022. Коли відпочиватимуть школярі

Наприкінці березня українських школярів очікують Весняні канікули, які триватимуть тиждень. Однак у березні учнів шкіл також очікують два додаткових дні відпочинку.

Детальніше в матеріалі РБК-Україна.

Цього року весняні канікули пройдуть з 28 березня по 3 квітня, а вже в понеділок, 4 квітня, повернуться за парти, щоб підготуватися до складання іспитів перед літніми канікулами.

Однак точні терміни канікул можуть коригуватися в адміністраціях навчальних закладів. При цьому є вимоги щодо кількості навчальних годин.

Так, наприклад, учні початкової школи (1-4 класи) повинні відучитися 720 годин, гімназії (5-9 класи) - 890 годин, а ліцею (10-11 класи) - 1110 годин.

Підкреслимо, що на дату канікул можуть вплинути форс-мажори, такі як високий рівень захворюваності COVID-19, грип, ГРВІ, проблеми з опаленням.

При цьому учні можуть розраховувати на два додаткових дні відпочинку на початку березня у зв'язку зі святом 8 березня, яке у 2022 році буде у вівторок.

Таким чином, понеділок, 7-е число також буде вихідним днем. Відпочивати, як діти, так і дорослі, будуть чотири дні, з 5 по 8 березня, проте субота, 12-е число, буде робочим днем.

Нагадаємо, в Україні 1 лютого, стартувала реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 2022 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Весняні канікули 2022. Коли відпочиватимуть школярі 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
14.02.2022 932
Еще материалы раздела «Суспільство»