НОВИНИ ДНЯ: Чим загрожує Україні зменшення граничного призовного віку — представник Інституту демографії  Перереєстрація авто в Україні: скільки коштує послуга  В Україні різко зміниться погода: синоптикиня попереджає про заморозки та похолодання  В ООН шокували кількістю постраждалих в Україні від російських атак у березні  СБУ розкрила особливість своїх морських дронів  Таємнича далекобійна зброя України: чим луплять по території РФ — огляд  Заморозки та дощі: до України суне циклонвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.02.2022 1955

Епіфаній звернувся до українців з важливою настановою на фоні загрози вторгнення РФ

Глава ПЦУ митрополит Епіфаній звернувся до українців у "час неспокою та загрози розгортання повномасштабної війни з боку Росії" і нагадав тексти молитов за Україну, за наших воїнів, за перемогу правди й справедливий мир.

Текст звернення з'явився 14 лютого на офіційній Facebook-сторінці митрополита Київського і всієї України. Пише rbc.ua. 

Зокрема, Епіфаній закликав українців не боятися, не давати страху чи паніці заволодіти нашими серцями.

"Цієї загрози не слід недооцінювати, і тому ми, як народ, повинні бути готовими дати відсіч супротивнику, якщо він все ж таки наважиться, порушуючи закони Божі та людські, примножити свої злочини, якщо наважиться від прихованої війни, яку Москва веде проти України вже восьмий рік поспіль, перейти до війни відкритої", - написав глава ПЦУ.

Епіфаній запевнив, що правда - на боці українського народу, який "бореться за свій дім і свою землю, а не за чуже, бореться за свободу, а не за поневолення".

А там де правда - там Божа допомога і перемога.

"І хоча ми готові до спротиву агресії та будемо боронити свою землю - нашою метою є не війна, а мир. Мир не в окупації та рабстві, в яких ми вже перебували протягом століть нашої історії, але мир справедливий", - сказав предстоятель Православної церкви України.

З подачі Епіфанія 15 лютого, в свято Стрітення Господнього, у всіх храмах будуть лунати "посилені молитви за Україну, за перемогу правди і справедливий мир, за наших воїнів".

Своє звернення він закінчив словами: "Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!"

Молитви за Україну

Сьогодні кожен український християнин може помолитися такими словами:

Господи Боже, вислухай голос моління нас, грішних, і охорони всіх людей України нашої в час тяжких випробувань та помилуй рабів Своїх, воїнів, щоб зберіг їх від смертоносної рани і всякої хворости душевної і тілесної, щоб охоронив від усякої скорботи, лиха, гніву і недолі та дав їм повернутися здоровими і щасливими, Всемилостивий Господи, вислухай і помилуй.

Також пропонуємо дві особливі молитви за нашу країну і людей, тексти яких опубліковані на сайті ПЦУ.

Оценка материала:

5.00 / 6
Епіфаній звернувся до українців з важливою настановою на фоні загрози вторгнення РФ 5.00 5 6
Життя та Стиль / Суспільство
15.02.2022 1955
Еще материалы раздела «Суспільство»