<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.02.2022 1971

Яка погода чекає українців навесні: кліматолог дала прогноз на кожен місяць

Стало відомо, коли в Україну прийде тепло в +20°.

Цього року весна в Україну прийде за планом, проте в березні все ще будуть періоди холоду. Справжнє весняне тепло до +20° та навіть вище очікується лише в кінці квітня, а в травні буде звична для цього місяця погода.

Отакий прогноз на весну зробила завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова, передає "Телеграф".

Прогноз погоди на березень

За даними метеоролога, березень-2022 буде дуже нестійким. З другої половини місяця метеорологи прогнозують різкі похолодання. Цього місяця чекати тривалої теплої погоди українцям не варто.

Прогноз погоди на квітень

За прогнозом Вазіри Мартазінової, у квітні ймовірно різке підвищення температури. Так, до кінця місяця стовпчики термометрів в окремі дні будуть досягати вище 20 градусів.

Прогноз погоди на травень

У травні, за словами Мартазінової, в Україні очікується звична для цього сезону погода. Однак метеоролог додала, що перша половина місяця, ймовірно, пройде без опадів.

Нагадаємо, раніше кліматолог, провідний науковий співробітник Інституту геофізики ім. С. і. Суботіна НАН України Світлана Бойченко попередила українців про нетипове настання весни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Яка погода чекає українців навесні: кліматолог дала прогноз на кожен місяць 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.02.2022 1971
Еще материалы раздела «Суспільство»