<
НОВИНИ ДНЯ: У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихіднівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.02.2022 1194

Ці три диво-продукти продовжать ваше життя мінімум на 10 років

Питання довгого життя - це тема, що хвилює багатьох людей. Ні для кого не секрет, що правильне харчування сприяє довголіттю. Але є і певні продукти, вживання яких може істотно продовжити життя.

Про це розповіли вчені з Бергенського університету в Норвегії, повідомляється в науковому журналі Plos Medicine. Пише rbc.ua.

За допомогою публічних даних дослідники побудували модель для оцінки очікуваної тривалості життя на основі деяких змін в меню.

Результати показали, що молоді люди можуть прожити на 10 років довше, якщо включать в свій раціон певні продукти.

До них відносяться:

  • Бобові.
  • Цільнозернові продукти.
  • Горіхи.

Також до довголіття призводить мінімум вживання червоного та обробленого м'яса.

Внесення змін в меню у людей у віці 60 років збільшує тривалість життя жінок на 8 років, а чоловіків - на 8,8 роки.

У молодих людей у віці 20 років тривалість життя збільшувалася більш ніж на 10 років.

Чим корисні бобові

Антиоксидантні властивості речовин, що містяться в цих продуктах, прискорюють виведення токсинів і також покращують стан імунної системи, підвищуючи опірність організму інфекціям. Висока концентрація вітамінів і мікроелементів в цілому позитивно впливає на здоров'я і самопочуття.

Чим корисні горіхи

Горіхи корисні для профілактики анемії, зниження рівня стресу, нормалізації артеріального тиску. Вони покращують здоров'я щитовидної залози, допомагають засвоєнню заліза, утворення гемоглобіну. За рахунок вітамінів і мінералів зміцнюють кісткову тканину.

Чим корисні саме цільнозернові продукти

Цільнозернові продукти ефективно видаляють шкідливі речовини з організму - солі важких металів, радіоактивних речовини, отруйні компоненти, залишки продуктів біологічного походження - і таким чином збільшують тривалість життя.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ці три диво-продукти продовжать ваше життя мінімум на 10 років 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
16.02.2022 1194
Еще материалы раздела «Суспільство»