<
НОВИНИ ДНЯ: Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  "Піхота зробила все можливе": DeepState – про скандал зі 125-ю бригадою  Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послуга  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитуваннявсі новини дня
Політика
Україна
16.02.2022 972

Литва направляє в Україну військових інструкторів зі Stinger

Литва направить в Україну військових інструкторів, які навчатимуть українських військових використовувати ракетні системи Stinger.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на національне телерадіомовлення LRT.

За даними Збройних сил Литви, група солдатів дивізіону ППО країни проведе навчання своїх колег в Україні у «найближчі кілька тижнів».

«Ми цілком підтримували, підтримуємо і підтримуватимемо Україну. Зброя та техніка - ніщо без знань та навичок їх експлуатації, тому разом з переданими системами ППО малої дальності Stinger ми поділимося нашими знаннями та досвідом», - заявив командувач ЗС Литви Вальдемарас Рупшис.

Він також наголосив, що це взаємне навчання: українські військові мають бойовий досвід, «нові знання», які є важливими для зміцнення оборони Литви.

Як повідомлялося, вантажні літаки C-17 з переданими Литвою сучасними оборонними системами ПЗРК Stinger цими вихідними приземлилися в Києві.

Росія накопичує військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозширення НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу пристати на такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Оценка материала:

5.00 / 2
Литва направляє в Україну військових інструкторів зі Stinger 5.00 5 2
Політика / Україна
16.02.2022 972
Еще материалы раздела «Україна»