<
НОВИНИ ДНЯ: Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФвсі новини дня
Політика
Україна
16.02.2022 1030

Канада передасть Україні летальну зброю

Влада Канади ухвалила передати Україні озброєння для допомоги у стримуванні російської агресії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на пресконференції в Оттаві заявила міністр оборони Канади Аніта Ананд.

“Канада глибоко занепокоєна нагромадженням Росією військ у та поблизу України, що становить серйозну загрозу міжнародному порядку, заснованому на правилах. Після спілкування з нашими українськими партнерами, в тому числі під час мого нещодавнього візиту до України, Канада схвалила надання оборонної зброї для допомоги Україні у захисті її суверенітету та територіальної цілісності”, - сказала Ананд.

Вона додала, що разом із союзниками Канада продовжить підтримувати Україну в протистоянні російській агресії.

В оборонному відомстві уточнили, що Канада безплатно передасть ЗСУ “автомати, пістолети, карабіни, 1,5 млн набоїв, снайперські гвинтівки та інше оснащення”. Загалом до України прибуде озброєння більш як на 7 млн дол.

Нагадаємо: наприкінці січня Канада оголосила про продовження на три роки та суттєве розширення своєї військової тренувальної місії в Україні UNIFIER. Оттава також пообіцяла збільшити фінансування програм з розвитку в Україні, посилити розвідувальну співпрацю та надіслати нелетальне обладнання. Однак від передачі Україні озброєння уряд Трюдо досі утримувався.

Оценка материала:

5.00 / 1
Канада передасть Україні летальну зброю 5.00 5 1
Політика / Україна
16.02.2022 1030
Еще материалы раздела «Україна»