<
НОВИНИ ДНЯ: Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбами  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Найбільше падіння за 65 років: ціни на какао різко обвалились  Чи готова Франція до інтенсивної війни: генерал розкритикував президента Макрона  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Хто з держслужбовців має право на бронювання від мобілізації: відповідь Міноборони  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травнявсі новини дня
Політика
Світ
16.02.2022 876

Блінкен оцінив можливе визнання Росією "ЛДНР"

Визнання так званих "республік" Донбасу російською владою буде рівносильним повній відмові Москви від своїх зобов'язань у рамках Мінських домовленостей.

Про це заявив глава американського Держдепу Ентоні Блінкен, повідомляється на сайті відомства в середу, 16 лютого.

"Держдума заявила про плани направити звернення президенту Путіну про визнання так званих "Донецької" та "Луганської народних республік" "незалежними". Для ясності: схвалення в Кремлі цього звернення буде рівносильне повній відмові російського керівництва від своїх зобов'язань у рамках мінських домовленостей", - сказав Блінкен.

На його думку, втілення в життя цього звернення ще більше підірве суверенітет та територіальну цілісність України, а також стане грубим порушенням міжнародного права та поставить під питання заявлену Росією відданість продовжувати дипломатію для досягнення мирного врегулювання цієї кризи.

Блінкен додав, що це "вимагатиме швидкої та рішучої відповіді з боку США у повній координації з нашими союзниками і партнерами".

Оценка материала:

5.00 / 1
Блінкен оцінив можливе визнання Росією "ЛДНР" 5.00 5 1
Політика / Світ
16.02.2022 876
Еще материалы раздела «Світ»