НОВИНИ ДНЯ: Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разувсі новини дня
Політика
Україна
18.02.2022 3437

Військовий облік для жінок. Коли набуде чинності новий список професій

Міністерство оборони зменшило перелік спеціальностей та професій за якими жінок беруть на військовий облік. Наразі очікується схвалення від Мін'юсту - після чого документ набуде чинності.

Про це глава Міноборони Олексій Резніков розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

"Ми разом з Генеральним штабом вирішили, що стільки професій у списку військовозобов'язаних жінок зараз не потрібно. Ми його спростили, погодили з колегами, відправили до Мін'юсту і чекаємо від них затвердження, після цього він набуде чинності. Але Генеральний штаб має право залежно від загроз і викликів вносити правки", - розповів міністр.

Нагадаємо, в грудні минулого року Міноборони опублікувало перелік спеціальностей та професій, який передбачає взяття жінок віком від 18 до 60 років на облік як військовозобов'язаних.

Додамо, згодом стало відомо, що список професій для військового обліку буде скорочений з 35 до 14 спеціальностей.

Оценка материала:

5.00 / 2
Військовий облік для жінок. Коли набуде чинності новий список професій 5.00 5 2
Політика / Україна
18.02.2022 3437
Еще материалы раздела «Україна»