НОВИНИ ДНЯ: Осінь готує сюрприз: в Україні різко зміниться погода — огляд  Росіяни встановлюють на "найкращі" танки Путіна триповерхову броню, але все марно – Forbes  У Курській області раптово змінилася ситуація: деталі  Циклон та магнітні бурі: синоптик Діденко попередила про складну погоду на вихідні  Військовий експерт повідомив про нові труднощі для ЗСУ: про що йдеться  Розмова була важкою. Столтенберг розповів про дзвінок Зеленському після вторгнення РФ  Зеленський про план перемоги: не скасовує саміт миру, а посилює позицію Українивсі новини дня
Політика
Світ
17.02.2022 820

Росія намагається створити привід для нападу на Україну – Столтенберг

У НАТО стурбовані можливими спробами Росії створити привід для масштабного вторгнення на територію України.

Про це у четвер, 17 лютого, сказав генсек Альянсу Єнс Столтенберг на брифінгу, відповідаючи на питання про звинувачення Кремля на адресу Києва в обстрілі на Донбасі.

"Ми стурбовані тим, що Росія намагається створити привід для збройного нападу на Україну. Досі немає ясності та впевненості у намірах Росії", – сказав Столтенберг.

Він повторив, що в НАТО "поки що не бачать значного відведення" сил Росії від кордону з Україною, де "стягнута найбільша сила, яку ми бачили в Європі за десятиліття".

"Ми закликаємо Росію зробити те, що вона каже, і відвести свої сили від кордонів України. Це буде важливий перший крок до мирного політичного вирішення проблеми", – наголосив Столтенберг.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія намагається створити привід для нападу на Україну – Столтенберг 5.00 5 2
Політика / Світ
17.02.2022 820
Еще материалы раздела «Світ»