НОВИНИ ДНЯ: Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіяхвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
18.02.2022 886

Як працюватиме транспорт Києва у разі можливої агресії Росії – роз’яснення КМДА

У разі можливої агресії з боку Російської Федерації громадський транспорт Києва працюватиме відповідного до мобілізаційного плану. Метрополітен на цей час буде перевозити лише тих, хто працює на підприємствах критичної інфраструктури, для інших - слугуватиме укриттям.

Про це під час брифінгу заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується роботи транспорту, у разі можливої агресії Росії. При настанні військового стану весь транспорт міста працюватиме відповідного до мобілізаційного плану. Метрополітен - це транспорт, який має споруди подвійного призначначення, що використовується для перевезення пасажирів і для захисту населення, як сховища. А саме метро в цей час, буде перевозити людей лише тих, які працюють на підприємствах критичної інфраструктури - це буде працювати зранку та ввечері, приблизно шість годин, по три години в піковий час", - розповів Кандибор.

За його словами, весь інший час метрополітен використовується як укриття. "Він забезпечений спеціальними приміщеннями, там є приміщення для отримання мінімальної гігієни, все що необхідно для тимчасового перебування людей. При цьому метрополітен має електричне автономне живлення, артезіанські свердловини для води, та вентиляційні установки для очищення повітря", - зазначив він.

Він повідомив, що розроблені спеціальні графіки руху поїздів на випадок використання метрополітену у режимі укриття. "Станції закриваються на час укриття для захисту населення та працівників метрополітену. Що стосується роботи "червоної гілки" на лівому березі, то вона буде зупинена, так як вона є відкритою та найбільш ураженою, у випадку бомбардування чи ракетних атак", - сказав він.

Робота транспорту буде організована у відповідності до розпорядчих документів, в залежності від ситуації. У разі настання надзвичайної ситуації дорожньо-транспортний комплекс Києва працюватиме за спеціальним режимом. На всіх підприємствах буде забезпечено цілодобове чергування відповідальних посадових осіб. У першу чергу будуть забезпечуватися перевезення працівників підприємства критичної інфраструктури.

"Будуть розроблені спеціальні маршрути автобусні, які будуть підвозити людей до місця посадки в метрополітен для забезпечення їх доставки до об'єктів критичної сфери", - зазначив він.

Також буде забезпечено посилену охорону мостів, аеропорту та під'їзних шляхів до об'єктів метрополітену.

"Також весь вивільнений автобусний транспорт, тобто автобуси, які не будуть задіюватися для перевезення пасажирів, вони будуть відповідно до мобілізаційного плану задіяні для евакуації людей з міста", - сказав столичний чиновник.

Він додав, що у разі необхідності Київський метрополітен забезпечуватиме евакуацію населення до визначених місць збору.

Кандибор також зазначив, що громадський транспорт Києва працює у штатному режимі та готовий до роботи в умовах надзвичайної ситуації.

"Ситуація залишається під контролем, ми повністю володіємо всією інформацією. Транспортна інфраструктура міста працює у штатному режимі, в звичному графіку, ніяких збоїв наразі немає. Все що стосується мостів, дорожньої інфраструктури, ми працюємо і робимо все, щоб зробити комфортні умови для життєдіяльності та пересування мешканців та гостей міста Києва", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, на столичних ТЕЦ забезпечили додаткове виробництво електроенергії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як працюватиме транспорт Києва у разі можливої агресії Росії – роз’яснення КМДА 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
18.02.2022 886
Еще материалы раздела «Столиця»